ZLM Junior Trails

Junior Trials is een initiatief van autoverzekeraars om de verkeersveiligheid onder jongeren te verbeteren door middel van een bewustwordingstraining. Trials richt zich niet op jonge automobilisten maar op de leeftijdscategorie daaronder.

Trials laat jongeren tijdens een workshop kritisch stilstaan bij beslissingen die vaak zonder nadenken worden genomen, zoals: 

  • Bij wie stap ik in de auto ? Rij je nog mee als de BOB van de stapavond toch een paar cocktails gedronken blijkt te hebben ?
  • Mag je een autogordel ook onder je arm of achter je rug langs dragen?
  • Waar laat je ‘losse’ spullen in een auto ?
  • Zeg je er iets van als een van je ouders of vrienden zijn/haar gsm checkt tijdens het autorijden ?
  • Hoeveel afstand leg je op de fiets af als je je gsm een paar seconden checkt? Wat kunnen de gevolgen zijn?
  • Als je met de fiets langs een auto rijdt, ben je dan altijd zichtbaar voor de bestuurder ?

 

De alcoholbril maakt duidelijk hoe je coördinatie verandert als je 5 alcoholconsumpties op hebt. Daarnaast ervaren de deelnemers waar je als fietser wèl en niet zichtbaar bent voor de bestuurder van een personenauto: de dode hoek.
Zelf achter het stuur van de auto, dat is vanzelfsprekend het allerleukste onderdeel van de Trials! Best spannend ook! Groepjes van circa 4 leerlingen krijgen opdrachten in een echte auto op een speciaal daarvoor ingericht terrein. Natuurlijk onder begeleiding van een rij-instructeur, want de meesten hebben nog geen rijbewijs op zak!

We streven ernaar alle 4e klassen aan ZLM Junior Trials te laten deelnemen.

600_p381_600_zlm_junior_trails.jpg