Weetjes

Algemene vragen

Hoe spreek ik een leraar aan?
Je zegt meneer of mevrouw tegen je leraren. Ook heb je naast je leraren een coach. De coach begeleidt je het hele jaar. Je maakt al kennis met je coach en je klasgenoten voor de zomervakantie tijdens de kennismakingsavond.

Werk ik alleen met boeken?
We werken op onze school met boeken en chromebooks. De chromebooks zijn eigendom van school en gebruikt de leraar in de les wanneer het nodig is.

Hoe krijg ik een kluisje?
Elke leerling krijgt aan het begin van het schooljaar een kluisje.

Activiteiten

Is er een speciale introductie voor brugklassers?
Ja, voor de brugklassen is er een speciale introductie.

Voor de zomervakantie organiseren we een kennismakingsavond waar je je klasgenoten en coach al wat leert kennen. We lopen ook door de school en laten je de school zien. De eerste dag van het schooljaar trek je de hele dag op met je coach en je klas. Je leert elkaar en de school kennen op die dag. We organiseren in de eerste week ook de Jagertjesdag. Dit is een dag waarbij alle brugklassen allerlei leuke kennismakings- en sportactiviteiten doen.

Zijn er veel schoolfeesten?
We organiseren schoolfeesten zoals een nieuwjaars -en carnavalsbal en Halloweenfeest. Daarnaast hebben we allerlei activiteiten en uitstapjes door heel het jaar heen zoals sportdagen, sporttoernooien, uitstapjes naar Gent, een pretpark enz..

Rooster

Hoe ziet mijn rooster eruit?
Elk lesuur (of blokuur) heb je een ander vak. Bij elk vak heb je ook een andere leraar en zit je in een ander lokaal. Je moet goed in je lessenrooster kijken om te zien waar je moet zijn.

Hoe weet ik mijn rooster?
In het systeem Magister staat je rooster. Je kunt het vanaf je telefoon via de app of computer bekijken. Roosterwijzigingen worden in het systeem verwerkt.

Hoe laat ben ik uit?
Elke klas heeft een eigen rooster. De lessen die worden ingeroosterd kunnen verschillen van het eerste uur tot en met het negende uur. Het verschilt per dag hoe laat je begint en hoe laat je uit bent.

Heb ik vrij als de leraar ziek is?
Als een leraar ziek is wordt er gekeken of er lessen verschoven kunnen worden zodat de dag iets korter wordt. Indien dit niet lukt, ga je dat lesuur bij een onderwijsassistent huiswerk maken of toetsen leren.

Zijn er tussenuren?
In de onderbouw komen tussenuren zelden voor. In de bovenbouw is een tussenuur soms onvermijdelijk doordat elke leerling een persoonlijk rooster heeft.

Pauzes

Hoe vaak heb ik pauze?
We hebben elke dag twee korte pauzes en een langere pauze tussen de middag.

Wat verkopen ze in de kantine?
De kantine wordt beheerd door Catermaat en is een ‘gezonde kantine’. Tijdens de pauzes kan je daar terecht voor broodjes, fruit en drinken.

Klassen

Met wie zit ik in de klas?
Je maakt voor de zomervakantie al kennis met je klasgenoten en mag ook aangeven met welke vriendjes en vriendinnetjes je in de klas wil. (via aanmeldingsformulier)

Staan de tafels in rijtjes of in groepjes?
Het verschilt per leraar of je twee aan twee zit of in groepjes werkt. Het heeft te maken met de soort les die de leraar wil geven.

Wat moet ik doen als ik de weg kwijt raak in de school?
Je loopt nooit alleen, vraag het aan andere leerlingen of spreek de conciërge aan in gang. Iedereen staat klaar om je te helpen. Je loopt ook vaak samen met je klasgenoten naar de volgende les.

Lessen

Hoe werkt het rooster?
In je rooster staat welk vak je op welk uur hebt en in welk lokaal. Zo weet je waar je elk lesuur moet zijn en welke boeken je mee moet nemen voor die dag. In Magister kan je zien hoe je rooster eruit ziet en of er wijzigingen zijn. Kijk regelmatig op Magister zodat je op tijd op de hoogte bent van roosterwijzigingen.

Hoe lang duurt een les?
Iedere les duurt 45 minuten. Soms heb je een blokuur, dat is dan 2x 45 minuten.

Mag ik eten, drinken of snoepen in de klas?
Je mag in de lessen niet eten, drinken of snoepen. Na een gymles of als het heel warm is mag je wel een slokje water drinken.

Mag ik op mijn mobieltje in de klas?
Mobieltjes moeten tijdens de les in de gele bak of in je kluisje. Enkel als de docent toestemming geeft mag je op je mobieltje tijdens de les.

Boeken

Hoe krijg ik mijn boeken?
Om de boeken te bestellen ontvang je eind juni-begin juli een brief met bestelinformatie van Iddink. De boeken moet je zelf via hun site bestellen, Iddink bezorgt de boeken bij jou thuis. We raden je aan om je pakket altijd goed te controleren. Klopt het niet of is een boek beschadigd, neem dan contact op met de boekhandel.

Moet ik al mijn boeken elke dag meenemen?
Je neemt zelf al je boeken mee die je nodig hebt voor die dag. Je boeken liggen niet meer allemaal op school. Gelukkig hoef je niet de hele dag met zo’n zware tas te lopen, want er zijn ook kluisjes waar je de spullen in kan doen.