Ondersteuning

Het Reynaertcollege staat voor kwalitatief goed, thuisnabij onderwijs voor iedere leerling. Ondersteuning op maat bieden aan leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte heeft onze prioriteit. Dit doen we in samenwerking met de docenten, de coaches en de interne ondersteuners. Uiteraard is hierin contact met ouders ook van groot belang.

We maken een onderscheid in drie categorieën:

Basis ondersteuning, voor alle leerlingen beschikbaar.
Hieronder verstaan we de volgende subgroepen:

Lichte ondersteuning, op verwijzing van de coach, in overleg met ouders en leerling. Uitzondering is RT-begeleiding, dit is beschikbaar voor leerlingen die een geldige verklaring hebben.
Hieronder verstaan we de volgende subgroepen:

Extra ondersteuning, op verwijzing van het ondersteuningsteam, de basisschool of externe instanties.
Indien nodig kunnen trajecten vanuit de lichte ondersteuning worden opgeschaald naar een traject met extra ondersteuning. Het ondersteuningsteam neemt dit besluit in overleg met de coach, teamleider ouders en leerling.

Tevens kan de vraag voor extra ondersteuning vanuit de basisschool geïndiceerd zijn of vanuit externe instanties zoals Jeugdzorg.

Binnen de extra ondersteuning krijgt de leerling een traject op maat. Met alle betrokkenen wordt gekeken welke ondersteuning nodig is en wat er haalbaar is binnen de grenzen van het reguliere onderwijs.

Deze trajecten worden geboden vanuit het ondersteuningsteam (OT) en veelal maakt de leerling gebruik van het ondersteuningslokaal (OL).

Ondersteuning voor leerlingen met fysieke problematiek of langdurig verzuim, de intentie is om in de school te werken met een expert. Deze begeleider heeft kennis van medische problematiek en adviseert school en ouder leerling waar nodig. Dit alles voorlopig onder voorbehoud.

Samenwerking met externe Instanties, naast de interne begeleiding werken we op school ook met externe instanties die de leerling en school ondersteuning kunnen bieden.
Externe instanties:

  • GGD, lees er hier meer over.
    • RBL, regionaal bureau leerplicht.

    Voor leerlingen waar verzuim een rol speelt werken we samen met het RBL. Leerlingen die ongeoorloofd of zorgelijk verzuim hebben worden gemeld. Leerling en ouders worden hierover geïnformeerd door de teamleider. De contactpersoon van het RBL is Brigitta Reijns.

    Ter informatie kunt u hier de verzuimkaart Zeeland lezen.