Decanen havo/vwo

Op deze pagina vind je informatie over loopbaan oriëntatie begeleiding, keuzebegeleiding, vervolgopleidingen, open dagen, vakkenpakketten, examentrainingen, profielen en veel meer voor de afdelingen havo en vwo.

Decanaat havo/vwo

De decaan houdt zich vooral bezig met keuzemomenten van leerlingen. Het gaat dan om het kiezen van een profiel, een afdeling, een vervolgopleiding en uiteindelijk een beroep. Het werkterrein van de decaan ligt vooral in klas 3 en in de bovenbouw. Elke leerling wordt individueel begeleid bij de profielkeuze en het vakkenpakket voor de tweede fase.

Ook al zorgt de decaan voor begeleiding, elke leerling moet zelf ontdekken naar welke opleiding of welk beroep de voorkeur uitgaat. Het advies luidt: lees veel, vraag veel, zoek informatie op internet zoals via studiekeuze123.nl , in boeken en tijdschriften én bezoek voorlichtingsdagen!

De decanen zijn vooral op donderdag bereikbaar voor leerlingen. Natuurlijk is je decaan ook altijd bereikbaar via e-mail:
hgm@reynaert.nl voor havo leerlingen
kts@reynaert.nl voor vwo leerlingen

Pakketten

Voor de vakkenpakket keuze voor 3vwo kun je de bijlage raadplegen onderaan deze pagina. 

Eisen voor vervolgopleidingen

Ben je op zoek naar de eisen voor HBO studies dan kan je deze hier vinden.
Let op dat je hier ook de eisen kan terug vinden als je met een vwo diploma naar het HBO wenst te gaan.

Wil je een universitaire vervolgstudie kiezen dan vind je hier de pakket-eisen.

Test jezelf
Via de volgende link:'studiekeuze123 interessetesten' kan je een aantal korte testen i.v.m. studiekeuze terug vinden.

Aanvraag tegemoetkoming scholieren 18+
Je bent of wordt 18 jaar en je zit op het voortgezet onderwijs. Dan kun je een tegemoetkoming scholieren krijgen. Je hebt hier eind vorig schooljaar al eens een mail over gekregen. Klik hier voor meer informatie.

Open dagen bezoeken
Je zult zelf veel moeten doen om duidelijk te krijgen welke opleiding of beroep je wilt gaan doen. Lees veel, vraag veel, zoek informatie op internet, in boeken en tijdschriften en bezoek voorlichtingsdagen.

Indien je een open-/meeloopdag hebt gevonden dan hoor je het aanvraagformulier (zie hieronder) in te vullen en door je ouder(s)/verzorger(s) te laten ondertekenen. Vervolgens dien je dit ter goedkeuring ook nog door je decaan en teamleider te laten ondertekenen en je voor die dag absent te melden bij de receptie. Een kalender van open dagen en meeloopdagen in Nederland is hier terug te vinden.

Je verslagen horen geschreven te worden volgens het 'houvast voor het schrijven van een verslag'. Deze kun je ook als bijlage vinden en in je examendossier-map. Gebruik je eigen woorden!

Enkele ondersteunende vragenformulieren en het aanvraagformulier voor het bezoeken van een meeloop- of open dag zijn te downloaden via de volgende hyperlinks: Houvast voor het schrijven van een verslag, Vragenlijst voor een open dag, Vragenlijst voor een meeloopdag, Aanvraagformulier open- of meeloopdag.

Presentatie profielkeuze 4 havo
Via https://screencast-o-matic.com/watch/cYXIomM7yC kan je de presentatie volgen over de profielkeuze in 4 Havo.
Presentatie profielkeuze 3vwo
Via onderstaande bijlage kan je de presentatie/PP bekijken die gegeven is tijdens de voorlichtingsavond van 15 januari 2024 over de profielkeuze VWO.