Vwo

300_vwo.jpg

Krijg je in de brugklas een vwo-advies, dan wacht na vijf jaar een diploma. Een vwo-diploma is hét entreekaartje voor een universitaire vervolgstudie. Kies je voor een universiteit, dan kies je voor een theoretische opleiding. Je leert creatief denken en weet vooral de juiste verbanden te leggen. Is het jouw droom om jouw leefwereld vanuit vele invalshoeken te benaderen en problemen op te lossen, je leert het op het vwo!

Het Reynaertcollege hanteert de stelregel 'Wie je ook bent, je hebt talent!'. Dit betekent ook aandacht voor de leerling die méér in huis heeft. Deze leerling vraagt niet om méér opdrachten, maar juist om andere opdrachten. Nieuwe uitdagingen zorgen zo voor een stimulans. Projecten als Olympiades staan dan ook op de agenda!

Gymnasium

Het gymnasium biedt alle mogelijkheden van het atheneum plús Latijn en Grieks. Je leert de Klassieke Oudheid kennen en ontdekt de oorsprong van veel woorden die wij gebruiken. De culturele bagage die je zo in jouw onzichtbare rugzak stopt komt later altijd van pas. Kennis van de Klassieke cultuur leert je redeneren en laat je zien hoe je problemen kunt oplossen.

Wat heeft onze gymnasiumopleiding te bieden ?

  • In de onderbouw volg je tot en met het derde schooljaar de vakken Latijn én Grieks.
  • In de bovenbouw kun je één en in sommige gevallen zelfs twee klassieke talen volgen.
  • Naast Engels heb je als extra moderne vreemde taal Frans of Duits.
  • Klassieke en Culturele Vorming laat je actief proeven van de oude culturen.
  • De Italiëreis met een bezoek aan Rome en Pompeï is dé kans om zelf te beleven waarover in de lessen is gesproken.