ANWB Lichtbrigade

Binnen de lessen techniek wordt aangesloten bij de actie van de ANWB Lichtbrigade. Deze actie loopt in de periode oktober/november, wanneer de dagen korter worden. We zien te vaak dat kinderen op de fiets slecht zichtbaar door het verkeer gaan en dit zorgt voor gevaarlijke situaties.
Het accent van deze actie ligt dan ook op goede fietsverlichting en zichtbaarheid in het donker. De kans op een aanrijding in het donker neemt aanzienlijk af als je goed verlicht bent!
Aan de hand van een checklist controleren leerlingen elkaars fiets op met name fietsverlichting, maar ook op overige punten.

‘Losse lampjes mogen ook’ … in het belang van zichtbaarheid is ook het gebruik van goed zichtbare losse verlichting aan bijvoorbeeld jas of tas toegestaan. Plaats losse lampjes alleen op het bovenlichaam met wit of geel licht vóór en rood licht achter.
Tip: Een reserve-setje losse lampjes standaard in de schooltas zorgt ervoor dat je ook bij lege batterijen of een kapotte dynamo goed verlicht door het verkeer kunt.

Interessante links
ANWB aanbeveling fietsverlichting
ROVZ Fietsverlichtingscampagne

600_p366_600_collage_anwb_lichtbrigade_1.jpg