1 vmbo bk op zoek naar het verleden in Gent

Dinsdag 7 juni zijn de klassen 1a, b en c een hele dag naar Gent geweest.

600_gent2.png

Het doel was sporen uit het verleden te ontdekken en te kunnen lezen/toepassen. Aangezien autobussen niet meer in het centrum van deze stad mogen komen, werd het een stevige wandeling van station Dampoort naar het eeuwenoude centrum. Blijkbaar hadden de leerlingen er zin in, want er werd flink doorgestapt. 

In de binnenstad waren op drie centrale plaatsen (Vrijdagmarkt, St. Baafsplein en de Gras- en Korenlei) opdrachten uitgezet. Bij iedere post kregen leerlingen in groepjes minimaal vijf opdrachten te verwerken. Dat werd veel zoeken, tekenen, fotograferen en vooral proberen alle gegevens logisch toe te passen. Een heel karwei. Rond het middaguur konden we lunchen in het eeuwenoude staminee Het Gouden Mandeke. Daar nuttigden we de meegebrachte lunchpakketten onder een balkenplafond uit de Middeleeuwen. Een ware belevenis. 

‘s Middags wisselden we voor een laatste keer van post. Rond half drie liepen we weer naar Dampoort. Verbazingwekkend om te zien dat heel wat leerlingen de weg nog perfect terug wisten te vinden. Vlak voor vier uur waren we weer in Hulst bij de locatie Gildenstraat. Het was een leuke, leerzame en vooral vermoeiende excursie. Het beetje regen mocht de pret niet drukken.