'Hoe gaat het hier'?

Op het moment dat we dit stukje schrijven lijkt het alsof er heel binnenkort meer versoepelingen gaan komen voor de leerlingen en de scholen. Fantastisch!! We laten u dit snel weten.

In de afgelopen tijd hebben we te maken met een steeds wisselende groep leerlingen en docenten die positief testen of in quarantaine zitten. Met als dieptepunt het tijdelijk sluiten van de schoolgebouwen. Dit alles verstoorde de regelmaat en het ritme in het lesprogramma. Ondanks dat was het fijn dat iedereen weer naar school kon zodra de quarantaine tijd er opzat. Ook worden de meeste leerlingen en collega’s niet ernstig ziek van deze variant. Het is goed om te merken dat de ‘piek van besmettingen’ achter de rug lijkt (ssstttttttt…….)  We hebben goede hoop dat na de voorjaarsvakantie de klassen weer compleet zijn en we weer alle zeilen kunnen bijzetten om het lesprogramma voort te zetten. De docenten zetten zich enorm in om dat allemaal voor elkaar te krijgen. Het vraagt op dit moment veel improvisatie en flexibiliteit van hen. We zijn blij dat we onze collega’s vol goede moed dit elke dag zien doen. De leerlingen merken dat ook. Het is een wisselwerking. Ondanks alle perikelen zit de sfeer er op school goed in.

Graag willen we nog een paar zaken voor u op een rijtje zetten:

  • Excursies, bedrijfsbezoeken, sporttoernooien. Het zijn allemaal zaken die we in de komende maanden weer graag willen gaan doen. We hopen dan ook dat we dit later in het schooljaar kunnen realiseren. Het zal de leerlingen goed doen.
  • De leerlingen in de examenklas hebben meer ruimte gekregen om hun diploma te halen. Zo mochten we ze al een extra herkansing aanbieden. Nu mogen we ook een duim leggen op één van de vakken (geen kernvak) om de uitslag vast te stellen.
  • De verruiming van de slaag/zak regels geeft de leerlingen rust. Hun kans om te slagen is groter geworden. Vorig jaar bleek dat in de praktijk de leerlingen de duimregeling niet nodig hadden om te slagen. Het gaf hun wel een geruststellend gevoel. Tegen de leerlingen zouden we willen zeggen: ‘Neem dat gevoel mee, maar leg niet te snel een duim op een vak. Doe dat pas na de examens. Probeer gewoon alle vakken te halen, dan is de kans op slagen het grootst!’
Tot slot een dankwoord!
  • Voor de leerlingen
    Elke dag zien we dat jullie het fijn vinden om weer naar school te gaan en elkaar te ontmoeten. Jullie zetten je in voor elkaar en voor school. Natuurlijk is het soms lastig om de regelmaat van leren en huiswerk maken vast te houden. Je mag wel weten dat we er van genieten hoe jullie elkaar daarin stimuleren en moed in praten. Top. Dat helpt echt. We zijn trots op jullie.
  • Voor de ouders
    Het zal niet altijd vanzelf gaan. Pubers opvoeden en laten opgroeien vraagt normaal al veel energie en uithoudingsvermogen. In deze coronatijd vraagt het extra van elke ouder. Het is ronduit knap hoe u uw kind door deze tijd heen loodst en de school ondersteunt bij het leerproces. We merken de betrokkenheid van elke ouder. Zonder u hadden we niet gestaan waar we nu staan. Heel veel dank daarvoor.

Lies Meesen - Deburchgraeve en Coen Raas