Menu

Vierde klas

De examenklas! Het leerjaar waar de schoolvakken tijdens verschillende schoolexamens en een centraal examen worden afgerond. In klas 4 gaat veel aandacht uit naar de voorbereiding op het grote moment in mei. Docenten nemen in de loop van het schooljaar alle theorie zeer grondig door, trainen de leerlingen op zoveel mogelijk examenvaardigheden, zodat ze klaar zijn voor de twee belangrijke weken in mei.

Maar we doen meer. Alle leerlingen onderzoeken – onder begeleiding van hun mentor – welke vervolgopleiding het beste bij hen past. Aan de hand van een zevental opdrachten (competentietest, bezoek aan de onderwijsmarkt en een MBO-school, een interview, een vacature-opdracht en een slotreflectie) komen leerlingen alle ins en outs over het vervolgtraject te weten.

Voor leerlingen die voor havo willen kiezen, hebben we een overstaptraject waarbij aandacht is voor de motivatie voor havo, voor de aansluiting van een aantal vakken en voor informatie over het vervolgtraject.

Het vierde jaar wordt afgesloten met een mooie reisdag, een heus pre-examenfeest en – als kers op de taart – de officiële diploma-uitreiking in de Basiliek in Hulst.

 

Voor meer informatie over de organisatie van leerjaar 4: klik hier