Menu

Derde klas

In leerjaar 3 gaan de leerlingen aan de slag met een stevig pakket theorievakken. Alle toetsen vormen onderdeel van het schoolexamen. Dat is wennen voor veel leerlingen én vergt een stevige inspanning!

Naast de theorielessen werken leerlingen – onder begeleiding van hun mentor – aan de keuze van hun examenpakket. Dat proces verloopt in een aantal stappen, waarbij telkens een interactieve opdracht hoort. Eerst verkennen we de sectoren; daarna nemen we een kijkje op de onderwijsmarkt en in het beroepsleven. We werken met een keuzehelper, waarbij per vak nagegaan wordt of dat vak al dan niet bij je past. Tot slot besteden we veel aandacht aan de motivatie van de leerlingen. Belangrijk is dat leerlingen bewust kiezen voor een vak én dat ze op voorhand weten wat ze straks kunnen verwachten.

Verder staan in leerjaar 3 een aantal mooie projecten op het programma. We noemen graag de Challenge Day, een dag in het kader van elkaar leren kennen, leren begrijpen en leren complimentjes geven én krijgen. Verder staan de buitenlandse reizen  en een aantal toffe excursies op het programma. Voor LO worden een aantal leuke keuze-activiteiten ingepland zoals snorkelen, duiken, tennis, …

 

Voor meer informatie over de organisatie van leerjaar 3: klik hier