Menu

Kurzweil en dyslexie


Wat is Kurzweil?


Het meest complete dyslexiepakket

Kurzweil 3000 is voor leerlingen en studenten met dyslexie de meest complete software voor lezen, schrijven, spellen en studeren. Alle functies zijn geïntegreerd en daardoor heel gemakkelijk te bedienen. Kurzweil 3000 leest tekst hardop voor en heeft een unieke tweekleurige cursor om vlot te kunnen meelezen.

Het standaardpakket bevat woordenboeken in vier verschillende talen en de bijbehorende natuurlijke (Realspeak) menselijke stemmen. De OCR engine (optical character reading) is van zeer hoge kwaliteit en tekstcontrole na scannen beperkt zich tot een minimum.

Woordpredictie, meespreken bij typen, synoniemenlijsten en gesproken spellingcontrole helpen de leerling foutloos te schrijven. Speciale tools maken het studeren efficiënter. Kurzweil 3000 werkt met door u zelf ingescande documenten en met talloze digitale bestanden, zoals doc, txt, pdf en daisy. Kurzweil 3000 leest ook Encarta en toont de afbeeldingen. Met Kurzweil 3000 kun je gemakkelijk je eigen luisterboeken maken door teksten als mp3 bestand weg te schrijven.

Met de komst van versie 10 is het mogelijk geworden om met een speciale taakbalk in de Windows omgeving te werken. Het beheer van scan- en spraakcorrectielijsten, woordvoorspelling- en woordenschatlijsten is vergemakkelijkt. De sprekende rekenmachines en de automatische spellingcontrole zijn andere voorbeelden van de vernieuwingen in versie 10. Evenals het gebruik van animaties, GIF beeldwoordenboeken, het importeren en exporteren van OCR-correctielijsten, uitspraakwoordenboeken, woordenschatlijsten en woordvoorspellingslijsten.

Docenten kunnen Kurzweil 3000 gebruiken om leerlingen op interactieve wijze te ondersteunen bij hun studie en het maken van toetsen. De leerling met dyslexie kan zich met Kurzweil 3000 maximaal ontplooien. Kurzweil 3000 is in de Verenigde Staten niet voor niets het meest succesvolle en meest bekroonde dyslexie softwarepakket.

Meer informatie over Kurzweil 3000 kunt u vinden via http://www.lexima.nl/kurzweil.