Internationalisering

600_p352_300_internationalisering.png

Zoals vermeld in ons schoolplan staat bij ons op school “niet alleen het leren, maar ook het leven centraal. Daarom kijken we over de grenzen van ons vak en over de muren van de school, om de ruimere wereld te ontdekken”.

De leefwereld van jongeren zal in de toekomst meer en meer internationaal georiënteerd zijn. Met verschillende projecten willen wij onze leerlingen daarop voorbereiden. Zo nemen wij als school deel aan verschillende internationale projecten zoals een uitwisseling met de docentenopleiding van Christchurch University in Canterbury.

Daarnaast slagen wij erin om elke leerling in de loop van de schoolloopbaan een buitenlandervaring aan te bieden in de vorm van een fysieke uitwisseling met een andere Europese school of een meerdaagse schoolreis. Zo verwelkomen we elk jaar een klas van het Georgianum Gymnasium uit Vreden en gaan we zelf ook op reis naar Duitsland.

Elke uitwisseling heeft een centraal thema dat we voorbereiden in de klas. Tijdens het verblijf hier en in het buitenland komt dat thema zoveel als mogelijk terug in drie componenten: lessen, culturele uitstappen en teambuildingsactiviteiten.

De leerlingen kunnen zich op die manier niet alleen meer internationaal oriënteren, ze maken ook kennis met een andere cultuur. Het verhoogt bovendien hun zelfredzaamheid en zelfstandigheid. Tenslotte biedt dit buitenlands verblijf onze jongeren door het gebruik van gastgezinnen ook een uniek taalbad.