Menu

Afsluiting kerstactie 2020

600_kerstactie2.png

Afgelopen donderdag heeft Lucien Calle van Stichting Landschapsbeheer aan enkele klassen les gegeven. De gemeente en in het bijzonder wethouder Gino Depauw assisteerden vervolgens bij het inzaaien op de 2 locaties en dit alles werd opgenomen door Omroep Hulst. Enkele leerlingen die donderdag getuige zijn geweest hebben een zeer leerzaam moment beleefd.

Als school willen we steeds een partner voor de omgeving van de school zijn. Normaal gesproken door het ondersteunen bij de Kerstactie van verschillende goede doelen in de regio en ook altijd goede doelen op afstand. De afgelopen Kerst was de blik gericht op het bevorderen van het biologisch klimaat, in de vorm van de bijzondere landschapsstroken in de eigen omgeving. Een echt maatschappelijk streven!

Leerlingen en zeker de bevlogen organisatoren konden niet weten dat Corona afgelopen december een dikke streep zou trekken door de jaarlijkse Kerstactie van het Reynaertcollege. De opbrengst die leerlingen manmoedig toch nog bij elkaar hebben gebracht en een maatschappelijk bewuste knipoog van de school hebben het toch mogelijk gemaakt om door het inzaaien van bijzondere groenstroken de bijtjes (straks) in Hulst te laten floreren en de biodiversiteit een boost te geven!  De foto's spreken voor zich.

600_kerstactie.png