Menu

Probleem met de digitale leeromgeving

 

Beste leerlingen, ouder(s), verzorger(s),

Helaas hebben we vandaag moeten constateren dat het bij veel collega’s niet lukte om de coachleerlingen via de BigBlueButton te bereiken. Vanmorgen was er sprake van een DDOS-aanval en ook deze middag bleek de omgeving waar de BBB deel van uitmaakt niet stabiel genoeg te zijn.

In de loop van deze namiddag hebben we nieuwe plannen gesmeed voor morgen. Ik zet ze hier op een rij.

  • Morgenochtend vervallen de eerste twee lesuren. Deze lessen zetten we in voor scholing en voorbereiding. Er wordt op dit moment gewerkt aan een andere aanpak binnen OpenEdu;
  • Tijdens lesuur 3 tot en met lesuur 7 gaan we aan de slag met lessen én KWT-lessen. Insteek morgen is zoveel mogelijk testen en oefenen met de klassen. We werken via de Online Les die de docent klaar zet in OpenEdu;
  • De kerstvakantie start voor de leerlingen morgen, vanaf lesuur 8. (4Twi2 maakt conform eerder gemaakte afspraken de toets tijdens lesuur 8.)

We hopen morgen wel in een stabiele digitale leeromgeving te kunnen werken. Mocht er vragen, opmerkingen, ideeën zijn hierover, aarzel dan niet om contact op te nemen met een van de teamleiders.

Met vriendelijke groet,

Namens de schoolleiding
Lies Meesen-Deburchgraeve