Projectdag Veilig naar school voor groep 8 vervalt

De projectdag ‘Veilig naar school’ voor kinderen van groep 8 vervalt dit schooljaar vanwege keuzes die gemaakt zijn in het kader van COVID-19-maatregelen. 

600_projektdag_veilig_naar_school_2.png                                             600_projektdag_veilig_naar_school.png

Deze dag staat normaal gesproken in het teken van verkeersveiligheid op de nieuwe school-thuis-route. We zorgen ervoor dat de informatie van de deze dag toch bij de toekomstige brugklasleerlingen en hun ouders/verzorgers komt: 

  • Kinderen en hun ouders/verzorgers ontvangen per post een nieuwsbrief ‘Veilig naar School’. We vragen ouders/verzorgers de nieuwe school-thuis-route tijdens de zomervakantie samen met hun zoon of dochter te fietsen (of te wandelen) en thuis te praten over gevaarlijke punten onderweg en verkeersveiligheid in het algemeen. Op de website vindt u verdere informatie. (link https://www.reynaert.nl/leerlingen/verkeersveiligheid/
  • Aan alle basisscholen in de regio sturen we een lespakket ‘Veilig naar de middelbare school’. De juf of meester van groep 8 verzorgt deze video-discussie-les op de basisschool. 

Op deze manier bieden we een alternatief voor de projectdag "Veilig naar School" en dragen we bij aan het bewustzijn verkeersveiligheid van onze aankomende brugklasleerlingen.