Menu

Opnieuw succes bij het MEP


Het Reynaertcollege neemt al enkele jaren deel aan het Model European Parliament, kortweg MEP genaamd. Dit simulatiespel kent regionale voorronden en mondt jaarlijks uit in een landelijke finale in de Tweede Kamer in Den Haag. Was enkele jaren geleden inmiddels oud-leerling Aaron van Putte de grote winnaar ook dit jaar was er succes voor één van onze leerlingen.

Febe Verelst, gymnasiaste in 5VWO werd eerder bij de regionals in Middelburg geselecteerd voor MEP Nationaal in Den Haag. Dit betekent voor alle deelnemers een hele week strijden en een intensief programma volgen. Na een inspannende debatweek is Febe in de Tweede Kamer uitgeroepen tot beste van de provincie Zeeland en mag zij samen met 12 andere uitblinkers Nederland vertegenwoordigen in het buitenland op de internationale conferenties.

Haar ouders en begeleidend docent, mevrouw Smulders, waren getuige van de bekendmaking van dit fantastische resultaat en zij waren uiteraard heel blij, trots en ook een beetje ontroerd. Febe heeft te horen gekregen dat door loting is bepaald dat zij in januari 2020 naar Luxemburg mag.

Wij feliciteren Febe en wensen haar uiteraard veel succes in Luxemburg.

600_mep.jpg

600_mep1.jpg

600_mep3.jpg