Menu

Reynaertcollege dames landelijke finale schoolhockey


Reynaertcollege dames plaatsen zich voor de landelijke finale schoolhockey in Amsterdam


Wij zijn vrijdag 14 april 2019 met goede moed vertrokken naar de hockeyclub Breda Zwart-wit. De eerste wedstrijd begonnen we sterk, maar we kwamen de eerste vijf minuten helaas op achterstand. Daarna hebben we ons herpakt en eindigde onze wedstrijd met een 2-1 overwinning.  De wedstrijden waren 25 minuten lang, waardoor het allemaal nog spannender was. De andere twee wedstrijden van onze poule hebben we eveneens gewonnen! De volgende wedstrijd die op het programma stond was de halve finale. Wij zagen dit team, eerder deze dag, al spelen en wij vonden ze erg sterk. Zouden we winnen of niet? Wij hebben lange tijd met 1-0 voorgestaan tot de laatste 5 minuten. Vervolgens hebben zij geruild van keepster. In de laatste 30 seconden werd het toch nog 2-1 voor het Reynaertcollege wat betekende dat wij doorgaan naar de finale!

De laatste wedstrijd moesten wij tegen de school die al 4 jaar op een rij naar Amsterdam is gegaan. In deze wedstrijd waren wij overheersend. Het stond dan ook 1-0 tot in de laatste minuut, totdat wij een strafcorner tegen kregen waaruit zij scoorden.  Wat betekende dat wij shoot-outs moesten gaan nemen. Wat spannend was dit! Onze keepster Thirza heeft onder immense druk alle ballen tegengehouden, wat een prestatie! Imke en Giulia hielden het hoofd koel en scoorden de zo belangrijke doelpunten. Toernooiwinnaar en plaatsing voor de grote landelijke finale in Amsterdam. Hopen op een wedstrijd in het Wagenerstadion in het Amsterdamse Bos.

De speelsters waren Thirza de Booy, Emma Everaert, Daphne Vael, Eva vd Kerkhove, Anne vd Kerkhove, Shannen Hazeleger, Sarah Franse, Nikita Lockefeer, Giulia Verbraeken, Imke Verstraeten, Zoë Hulshout, Gitte Baart, Demi Claerhoudt, Leonie Meenderink, Julie vd Kerkhove (coaches Eddy Schwegler en Tamara van Bunder).

Ook de jongens hebben meegedaan aan het schoolhockeytoernooi, zij moesten hun wedstrijden spelen in Tilburg. Vroeg in de ochtend zijn we met de instelling gekomen om zo veel mogelijk te winnen. De eerste wedstrijd was het erg zoeken naar hoe we moesten spelen met dit nieuwe team met jonge jongens zoals Thieme en Maxim. De tweede wedstrijd gingen we met goede moed en wisten de wedstrijd dus ook te winnen. De wedstrijd die daarop volgde was erg spannend en met een prachtig doelpunt van Bastiaan wisten we de wedstrijd naar ons toe te trekken. De laatste poulewedstrijd hebben we jammer genoeg net verloren tegen het team dat doorging naar de landelijke finale, dus toch een mooi resultaat! Toch hebben we een hele gezellige dag gehad, en veel plezier gemaakt met zijn allen.

600_hockeyteam.jpg