Menu

Ingenieur van het jaar


Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) is dé beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland. Het KIVI verkiest jaarlijks ingenieur van het jaar. Die prijs heet sinds kort de Prins Friso ingenieursprijs. De voordracht wordt verzorgd door een vakjury.

Voor 2018 zijn drie ingenieurs genomineerd. Eén van deze drie kandidaten is Jan Klok, geboren in Delft en getogen in Hulst waar hij aan het Reynaertcollege mede zijn basis heeft gelegd. Hij is genomineerd vanwege zijn verdienste op het vlak van het ontzwavelen van gas. Achtergrond informatie over de drie kandidaten en hun werk.

Dr. ir. Jan Klok (34), Principal Technologist bij Paqell B.V. en Scientific Project Manager bij Wetsus, kwam als winnaar naar voren uit de publieksstemming van de Prins Friso Ingenieursprijs. Als procestechnoloog bij Paqell en projectmanager bij Wetsus weet Jan Klok theoretische inzichten te valoriseren door snelle omzetting van onderzoeksresultaten naar de praktijk. Klok zorgt voor een belangrijke vergroening, onder andere binnen de traditionele olie- en gassector. Zijn onderzoek heeft een sterk verbeterde ontzwavelingstechnologie opgeleverd, waarbij bacteriën het werk doen en er minder bijproducten tijdens het proces vrij komen.

Filmpjes prijsuitreiking en antwoord Jan. Zie ook het bericht in de Leeuwarder Courant: link.

De jury-prijs ging naar Nima Tolou.600_jan_klok.jpg