Menu

Succesvolle Open Avonden

Succesvolle Open Avonden

Incl. foto's


600_dsc_0686_1600x1063.jpg

De Open Avonden op het Reynaertcollege op 19 januari en 2 februari 2017 waren een succes!

Op de Zoutestraat was er sprake van een nieuwe insteek. Eentje zónder een plenaire start voor de kinderen en ouders/verzorgers en ook zonder een strak te volgen tijdschema. Nee, op basis van vier routes werden de jonge bezoekers en hun ouders/verzorgers nu door de hele school geleid. Tijd genoeg dus om in eigen tempo kennis te nemen van ons gevarieerde aanbod. Naast de reguliere vakken werden namelijk ook allerlei speciale activiteiten gepresenteerd.

De bezoekers moesten zich uiteraard even oriënteren op het gebouw, maar liepen daarna redelijk gespreid door de school. Bijna alle lokalen waren in gebruik om een vak, een buitenlesactiviteit of bijzondere proeven te demonstreren. Een aanpassing van de eigen activiteit aan de gewijzigde bezoekersstroom wierp hierbij zijn vruchten af. De inzet van zeer veel leerlingen zorgde voor extra contact met de jonge bezoekers. In het voorbijgaan vielen er vooral positieve geluiden te horen en de jonge bezoekers – net als onze eigen leerlingen trouwens - konden ook een verse stroopwafel wel waarderen.

Op de Gildenstraat verwelkomden Max en Meike voor de tweede maal dit schooljaar veel groep 8 leerlingen met hun ouders en soms hun hele familie. Zij werden door een ploeg hostessen op pad gestuurd om zich vervolgens te laten onderdompelen in de veelzijdige wereld van het vmbo. De tocht langs de diverse activiteiten bracht hen via een heuse pétanque baan bij Dienstverlening & Producten naar een mysterieuze lasershow in de praktijkgang. Van veel proefjes bij natuurkunde-scheikunde/biologie naar een door volleerde baristi bezette koffiebar op het B-plein. Kortom, er werd flink uitgepakt.

Om een sfeerimpressie te krijgen van de Open Avond van 19 januari jl. op de Zoutestraat klik hier en van de Open Avond van 2 februari jl. op de Gildenstraat klik hier. Foto's zijn gemaakt met dank aan de heer Altenburg.

Klik hier om het nieuwe ReynaertMagazine te bekijken.

600_dsc_0449_1600x1057.jpg